Wij vonden de campings in Frankrijk over het algemeen heel fijn met precies wat we nodig hadden. Het viel ons op dat campings met Nederlandse eigenaren direct een stuk duurder waren (en niet per se meer faciliteiten hadden). Verder hadden de municipal campings vaak een zwembad in de buurt waar je (bijna) gratis gebruik van kunt maken, erg fijn! Al met al is Frankrijk als kampeerland ons prima bevallen. Hieronder onze mening over de campings. De prijzen zijn gebaseerd op een plek zonder elektriciteit, meestal zonder auto en met 2 personen en 2 kinderen van 7 en 5 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

camping Au Bois Joli

39,70 per nacht

Mooi zwembad

Restaurantje met trage bediening en matig eten

Mooie vrije plaatsen in het bos

Veel borden met wat niet mag

Goed sanitair met soms weinig waterdruk

Koelkast tegen betaling te gebruiken

Goede broodjesservice. Klein winkeltje aanwezig.

Camping municipal des trois fontaines

12,60 per nacht

Rustige basiscamping. Naast hurktoiletten ook een gewoon toilet. Goede douches, niet al te schoon. Koelkast te gebruiken wanneer de opzichter er is. Vrije plekken. Speeltuintje voor heel kleine kinderen. Vlakbij strandje bij het riviertje.

Camping de l'Ardan

17,50 per nacht (?)

Weinig faciliteiten voor kinderen. Geen warm water bij afwas. Vrije plekken voor tenten. Weinig schaduw. Douchewater loopt niet weg. Geen koelkast. Geen zwemfaciliteiten.

Les Roulottes du Bazois

25 euro per nacht

Goedkoop te huren tent. Geen eigen tent te plaatsen. Toiletgebouw moet met sleutel. Goed douche, gewone toiletten aanwezig. Behulpzame eigenaar. Koelkast in de eigen tent.

Camping Le Port in Cercy le Tour

9,10 per nacht

Geweldige opzichter die graag een praatje komt maken en het iedereen naar de zin maakt. Goed sanitair. Simpele camping, maar fijne sfeer. Vrije plaatsen, wel aan een laantje. Koelkast aanwezig. Heel goedkoop en naast municipaal zwembad met waterglijbaan. Heel klein speeltuintje met wippers.

Camping de Nevers (Aquadis)

18,04 euro per nacht

Zeer kleine en langwerpige plekken. Sanitair ver lopen. Sanitair wel goed. Speeltuintje in het grind. Zwemmen in de Loire is verboden, maar mag aan de andere kant van de brug wel bij een strandje (kwamen wij te laat achter). Winkeltje aanwezig. Geen koelkast.

Camping des Halles (Decize)

19,40 euro per nacht

Kleine plaatsen. Goede slechtweervoorziening met koelkast. Trampoline. gelegen in stadspark met waterspeeltuin, speeltuin en minigolf. Nabij municipal zwembad.

 

.

Camping Municipal de la Saulaie

18 euro per nacht

Gescheiden sanitair. Vrije plekken voor tenten. Gemeenschappelijke ruimte met koelkast en vriezer.

 

Flower Camping Les Portes de Sancerre

26,20 euro per nacht

Afgebakende plekken. Vlakbij municipal zwembad. Animatie (luchtkasteel, vuurshow, quiz). Goed sanitair. Koelkast aanwezig in tv-kamer