We hebben gekampeerd in België en in Duitsland. Alhoewel alle campings niet konden tippen aan de meeste natuurkampeerterreinen waar we in Nederland vaak kamperen, vonden we de campings in Duitsland aanmerkelijk beter dan in België. Wij vonden de sfeer in België wat meer 'tokkie' (harde tv of muziek) en het sanitair minder goed (geen wc-papier). Op de meeste campings stonden de auto's naast de tenten/caravans wat wij erg jammer vinden. De meeste campings hadden een zwembad wat met 30 graden wel fijn is. Ook hadden de meeste campings een speeltuin, wat bij onze kinderen uiteraard erg in de smaak viel.

De prijzen die vermeld zijn, hebben wij betaald in het hoogseizoen van zomer 2015 met 2 volwassenen, 2 kinderen (5 en 3 jaar), 1 tent en 3 fietsen.

De camping waar we hebben gekampeerd, zijn:

Camping La Plage

Klein veldje voor tenten, verder veel caravan plekken. Douches hebben wij niet uitgeprobeerd, daarvoor moest je ook betalen. Fijn zwembad met klein grasveldje ernaast. Geen speeltuintje, wel een trampoline en een kantine met veel spelletjes. De camping ligt een paar kilometer van de Vennbahn af. De camping kostte ongeveer 25 euro per nacht.

http://www.campinglaplage.be/

Camping Wiesenbach

Ongezellige plaatsen met heggetjes ertussen. Fijn sanitair en grote speeltuin, waar de kinderen wel een stukje voor moesten lopen. De camping heeft ook een zwembad waar je tegen (gereduceerde) betaling gebruik van kunt maken. Wij zijn niet in het zwembad geweest, maar het zag er leuk uit. De Vennbahn voert dwars door de camping heen. De camping kostte ongeveer 30 euro per nacht. 

http://www.campingwiesenbach.be/

Camping Bleialf

Een Nederlandse enclave met mooie speeltuin, saaie rechte lanen en slechts één saintairgebouw, wat een behoorlijk eind lopen kan betekenen. We zagen ook trekkersveldjes, die zagen er minder saai uit. Animatieteam met eenvoudige activiteiten (schminken, dansen, knutselen). Ik zag veel tieners/pubers op deze camping. De camping kostte ongeveer 30 euro per nacht.

http://www.camping-bleialf.de/

Waldcamping Prüm

Deze camping heeft een saai gedeelte met veel caravans en aan de andere kant van een groot (gemeentelijk) openluchtzwembad een leuk veldje met voornamelijk tenten. Hier gingen wij dus staan. Helaas staat de grote speeltuin in het saaie gedeelte wat te ver weg was voor de kinderen om zelf heen te gaan. Maar op ons veldje was ook een klein speeltuintje. Sanitair was prima met overal warm water. Het was de goedkoopste camping van deze vakantie (17 euro per nacht).

http://www.waldcamping-pruem.de/ 

Camping Wirfttal

Deze camping is onderdeel van een bungalowpark (Landal). De camping had super-sanitair (verwarmd wat bij onze zomer-temperaturen van 16 graden heerlijk was), een binnenzwembad en binnenspeeltuin, veel speeltuinen en allerlei animatiegebeuren. Het was ook meteen verreweg de duurste camping waar we ooit hebben gestaan (42 euro per nacht). Ondanks de grootte vonden wij de sfeer prettig. We hadden ook een mooie plaats op een bloemenveldje.

http://www.landalcampings.nl/nl-nl/campings/duitsland/eifel/wirfttal 

Camping Worikken

Deze camping had veel caravans en voornamelijk afgebakende plaatsen waarvan sommigen schuin aflopen. Het sanitair was niet geweldig, de douches bleven bijvoorbeeld koud. De camping maakt deel uit van een groot evenementencentrum met ook nog een bungalowpark en groepsverblijven voor jongeren. Ook is er een restaurant en binnenzwembad (hebben wij niet bezocht). De camping kostte ons 29 euro per nacht.

http://www.worriken.be/ 

Camping Perlenau

Deze camping was erg mooi gelegen en had een speciaal veldje voor wandelaars en fietsers waar je niet met een auto mocht komen. De camping was erg druk bezocht, waardoor onze buren vaak maar 30 cm van onze tent af stonden. Omdat alle buren maar één nacht bleven, laat aankwamen en weer vroeg vertrokken was dat echter niet echt een probleem. Het was wel een stukje lopen naar de speeltuin (konden de kinderen niet zelf heen) en naar het sanitair. Douches waren lastig te regelen qua temperatuur. Zwembad was onverwarmd en dat is best koud! Voor onze tent liep een beekje waar heerlijk in gespeeld kon worden.

http://www.monschau-perlenau.de/startseite.ned.html 

 

 

                                                                                       

Advertentie (hierdoor wordt mijn website gratis gehost):